Poznato ko sudi BiH - Gruzija, delegiran je i Irfan Peljto

Prijateljska utakmica

Poznato ko sudi BiH - Gruzija, delegiran je i Irfan Peljto

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija BiH sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.

Bit će to prva utakmica Zmajeva u 2022. godini i tražit će se pobjeda kako bi se na najbolji način započeo novi ciklus.

Određeni su i suci za ovaj meč, a na centru će stajati makedonski arbitar Aleksander Stavrev rodom iz Skoplja, a pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Kushtrim Lika i Daniel Vasilevski.

Četvrti sudija bit će najbolji bh. sudac Irfan Peljto.

Inače, 44-godišnji Stavrev FIFA sudac je od 2006. godine, ove sezone je u Evropskoj i Konferencijskoj ligi stajao na centru četiri puta, te podijelio 26 žutih i nijedan crveni karton.

U Prvoj ligi Makedonije sudio je na 12 mečeva u tekućoj sezoni, pokazao 88 žutih i četiri crvena kartona, od čega nijedan nije bio direktan.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Gruzija na rasporedu je sutra od 20:45 na stadionu Bilino polje, a u istom terminu na istom stadionu četiri dana kasnije Zmajevi će dočekati selekciju Luksemburga.

Top Komentari

enko
Ganibegovicu zasto ne objavite da je sudijski komitet donio odluky za ljepotana iz cazina kazlagica.
0 0
nije.suplja
Kartoni preko...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi