Sve zbog Rosea

Haos u Borussiji: Navijači bijesni zbog smjene trenera, traže sada nove ostavke

Eldar Ganibegović

Borussia Dortmund otpustila je iznenađujuće dosadašnjeg trenera Marca Rosea.

Njemački velikan je danas saopštio da je nakon sastanka u četvrtak odlučeno da Rose više ne bude trener.

Ova odluka predstavlja veliki šok jer su u Borussiji posljednjih sedmica u brojnim navratima tvrdili da će 45-godišnjak nastaviti kao glavni trener u sljedećoj sezoni. No, nakon internih rasprava i analiza, nadležni su sada odlučili raskinuti saradnju s Roseom.

Nakon iznenađujućeg kraja Marca Rosea u Borussiji Dortmund, sve su veće kritike navijača na postupke čelnih ljudi njihovog omiljenog kluba. Kao reakcija na smjenu, pristalice crno-žutih traže nove ostavke.

Dok su navijači Borussije na Twitteru u prvih nekoliko minuta nakon iznenađujuće poruke reagovali s nevjericom, emocionalno stanje mnogih navijača Dortmunda brzo se pretvorilo u određenu količinu ljutnje.

Navijače nije briga za sportsko vodstvo svog kluba i sada traže ostavku glavnog direktora Hans-Joachima Watzkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Edin Terzić ponovo na klupi Borussije?

Ostaje za vidjeti koga Borussia Dortmund planira imenovati za Roseovog nasljednika.
Edin Terzić, koji je trenutno tehnički direktor kluba, bio bi najočitiji izbor i sve su prilike da će ovaj perspektivni trener ponovo voditi ekipu Milionera.

Terzić je prošle sezone vodio Borussiju do osvajanja Kupa Njemačke i generalno ima jako mnogo povjerenja u Dortmundu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.