Velikan na hitnoj sjednici otpustio trenera, ubrzo će za novog imenovati Edina Terzića

Promjene u Dortmundu

Velikan na hitnoj sjednici otpustio trenera, ubrzo će za novog imenovati Edina Terzića

E. Škorić

Borussia Dortmund je objavila kako se razišla sa dosadašnjim trenerom Marcom Roseom.

Njemački velikan je danas saopštio da je nakon sastanka u četvrtak odlučeno da Rose više ne bude trener.

Ova odluka predstavlja veliki šok jer su u Borussiji posljednjih sedmica u brojnim navratima tvrdili da će 45-godišnjak nastaviti kao glavni trener u sljedećoj sezoni. No, nakon internih rasprava i analiza, nadležni su sada odlučili raskinuti saradnju s Roseom.

“Ovaj dan nije lak za sve nas, jer je međusobno poštovanje među nama bilo, jest i ostalo veliko. Nakon sezone koja je bila nezadovoljavajuća iz mnogo razloga, morali smo priznati da nismo dosegli svoj maksimalni potencijal u mnogim područjima", saopštio je klub iz Dortmunda.

Marco Rose pridružio se Borussiji Dortmund tek prošlog ljeta i doveo klub do drugog mjesta u svojoj prvoj sezoni na čelu. No, crno-žuti su ispali iz UEFA Lige prvaka tokom grupne faze, a također nisu ispunili očekivanja u Kupu Njemačke, te u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje za vidjeti koga Borussia Dortmund planira imenovati za Roseovog nasljednika.
Edin Terzić, koji je trenutno tehnički direktor kluba, bio bi najočitiji izbor i sve su prilike da će ovaj perspektivni trener ponovo voditi ekipu Milionera.

Terzić je prošle sezone vodio Borussiju do osvajanja Kupa Njemačke i generalno ima jako mnogo povjerenja u Dortmundu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

smc
Naprijed Bosno
5 0
Vedox
Dzeno Uscuplic za sirotinju
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi