Ostaje u Minhenu

Manuel Neuer potpisao novi ugovor s Bayernom

Endin Čaušević

Bayern je potvrdio danas da je Manuel Neuer potpisao novi ugovor s ovim klubom.

Neuer je u minhenski klub stigao još na ljeto 2011. godine iz Schalkea i sigurno je jedan od najboljih golmana na svijetu.

Ovaj 36-godišnji golman je s Bayernom imao ugovor do kraja iduće sezone, ali su čelnici kluba s Allianz Arene odlučili da Neueru ponude novi ugovor do ljeta 2024. godine što je on odmah prihvatio.

Bavarci su na zvaničnoj stranici potvrdili da je Neuer potpisao novi ugovor i da će ostati član Bayerna najmanje do ljeta 2024. godine.

"Sretni smo što je Neuer produžio ugovor. On je s nama od 2011. godine, pravi je kapiten i jedan od najboljih golmana na svijetu. Već godinama je jedan od naših ključnih igrača i sretni smo što ostaje", rekao je Hasan Salihamidžić nakon potpisa ugovora.

Ni Neuer nije krio sreću što ostaje u klubu za koji nastupa već 11 godina, te je osvojio sve što je mogao s Bayernom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Veoma sam sretan što ostajem ovdje. Imamo jako dobar tim i borit ćemo se ponovo za sve titule. Želim da budem podrška svojim saigračima i nadam se da ćemo osvojiti zajedno još mnogo titula", kaže Neuer.

Od dolaska iz Schalkea ovaj iskusni golman upisao je skoro 500 nastupa za Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.