Salihamidžić gubi strpljenje: "Ne znam zašto se pokušava napraviti problem gdje ga nema"

Šta će biti s Lewandowskim?

Salihamidžić gubi strpljenje: "Ne znam zašto se pokušava napraviti problem gdje ga nema"

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Barcelona poslala prvu ponudu Bayernu za Roberta Lewandowskog.

Lewandowski je nedavno priznao da želi ovog ljeta napustiti Bayern i da mu je jednostavno potreban novi izazov u karijeri. Uveliko se povezuje s prelaskom u Barcelonu i ne krije želju da karijeru nastavi u katalonskom klubu.

Mediji u Španiji objavili su danas da je Barcelona napravila prvi konkretan potez i poslala je prvu ponudu za Lewandowskog.

Spremi su da plate 35 miliona eura za Poljaka odmah, te da isplate dodatnih pet miliona eura u narednih godinu dana. Ipak, čini se da u Bayernu nisu baš presretni takvom ponudom.

U njemačkim medijima ponovo se oglasio sportski direktor minhenskog kluba Hasan Salihamidžić koji je ponovo ponovio da u Bayernu imaju jasan cilj da Lewandowski ostane do kraja ugovora i igra za ovaj klub i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Robert Lewandowski ima ugovor s nama do 2023. godine i odradit će ga do kraja. Tu nema diskusije. Nećemo razmatrati bilo kakve ponude, prijedloge i slično. On će igrati za nas još godinu dana. Ne znam zašto se pokušava napraviti problem gdje ga nema. Oduvijek smo imali puno poštovanje prema Lewandowskom, oduvijek smo ga cijenili", rekao je Salihamidžić i dodao.

"Robertov menadžer je uticao na njega. On mu se 'uvukao u glavu', cijelu sezonu mu puni glavu raznim stvarima. Održali smo sastanak s njegovim menadžerom na kojem smo mu jasno dali do znanja da ga imamo u svojim planovima za budućnost. Dali smo im veoma jasnu i otvorenu ponudu novog ugovora, iznenađen sam što njegov menadžer tvrdi suprotno".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi