Ne želi novi ugovor

Serge Gnabry ljut na vodstvo Bayerna, sprema im težak udarac

Edmir Škorić

Bayern je uspio neke zvijezde nagovoriti na ostanak, no neki i dalje žele da idu.

Thomas Muller i Manuel Neuer bili su spremni da ostanu i potpišu nove ugovore, ali Robert Lewandowski se izjasnio - nema namjeru potpisati novi ugovor. Poljak je ugovorom vezan do ljeta 2023. godine i sada klub mora da odluči hoće li ga prodati ovo ljeto po nekoj jeftinijoj cijeni ili će pustiti da kao slobodan ode i bez odštete na kraju naredne sezone.

U međuvremenu, traju natezanja i sa Sergeom Gnabryjem, kojeg Hasan Salihamidžić i svi u Bayernu mnogo cijene, ali on ima izuzetno visoke zahtjeve.

"Ostaje na nemju da odluči. Taj dečko je fantastičan i bio bih veoma zadovoljan da ga zadržim. Nemamo neograničenu količinu novca, a već smo 'proširili' neke kontakte kako bismo zadržali srce ekipe", rekao je Salihamidžić.

Zvijezdi Bayerna ugovor ističe 2023. godine i treba ga produžiti. Njemački reprezentativac već duže vrijeme ima vrlo dobru ponudu koja bi mu trebala osigurati prihod od 17 do 19 miliona eura u slučaju produženja ugovora nakon 2023. godine.

Njemački Bild smatra da je to maksimalan iznos koji mu je Bayern spreman dati, a Gnabry je navodno razočaran što sve to presporo ide i nije zadovoljan kako se klub ophodi prema njemu.

Međutim, još uvijek nije odbio Bayernu ponudu, a čini se da se ni njemu više ne žuri potpisait novi ugovor i smatra da vrijeme igra za njega. On bi nakon što završi sezona mogao kao slobodan da izabere prelazak u bilo koji drugi klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

David Alaba je nešto slično uradio i na kraju prešao u Real Madrid. Odbio je navodno 19,5 miliuona eura od Bayerna, sada zarađuje oko 19 miliona u Realu, ali je samo za potpis dobio dodatnih 17,7 miliona eura.

A Real upravo Gnabryja vidi kao jedno od rješenja nakon što je propala mogućnost dovođenja Kyliana Mbappea, koji je na kraju odlučio da ostane u PSG-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.