Bordo tim ostao i bez trofeja

Špekuliše se o zvučnom transferu, FK Sarajevo bi mogao nadoknaditi neizlazak u Evropu

Admin Čaušević

Svaka sezona u Titovoj 38b se smatra neuspješnom ukoliko se ne izađe na euroscenu. 

FK Sarajevo je nakon nekoliko godina ostala bez trofeja, ali i nije ostvaren minimalni cilj, odnosno igranje u UEFA-inim takmičenjima.

Svakako je da će tokom narednih sedmica biti promjena na Koševu, to se već da nagovijestiti povratkom Emira Hadžića na funkciju sportskog direktora višestrukog prvaka BiH.

U posljednja 24 sata špekuliše se i o zvučnom transferu kojeg bi mogao realizovati Vladan Kovačević, bivša ''jedinica'' Bordo tima.

Kovačevića koji je izabran za najboljeg golmana Poljske na radaru ima Glasgow Rangers, finalista Europa lige i viceprvak Škotske.

Ovaj 24-godišnji Banjalučanin je eksplodirao u dresu Rakowa pa interes inostranih klubova i nije iznenađenje i eventualni transfer je vrlo izvjestan.

Škotski mediji navode da bi njegov transfer u Rangerse mogao koštati oko 2 miliona eura što bi i Bordo klubu donijelo sasvim dobru zaradu.

Kada je odlazio s Koševa u prodajnom ugovoru ugrađena je klauzula kojom se Sarajevu garantuje pravo na 20% od narednog transfera.

To znači da bi u slučaju da Kovačević bude prodat za 2 miliona eura, Sarajevo dobilo oko 400.000 eura čime bi na neki način bio nadomješten neizlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je ranije poznato Sarajevo bi kao eventualni osvajač Kupa izborilo plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige što donosi zaradu od 450.000 eura.

Inače, kada je prodavao Kovačevića Bordo klub je, prema određenim špekulacijama.  inkasirao 500.000 eura od njegove prodaje, a približan iznos bi mogao zaraditi i ovog ljeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.