Velikan s Otoka zainteresovan za Vladana Kovačevića

Bh. golman na cijeni

Velikan s Otoka zainteresovan za Vladana Kovačevića

E. Ganibegović

Iza Vladana Kovačevića je sjajna sezona u poljskom Rakowu. 

Iako je titula prvaka Poljske izmakla, osvojen je Kup ove zemlje, a naš golman izabran je za najboljeg golmana u sezoni.

U martu mjesecu je konačno bio i na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine, no nije debitovao na prijateljskim duelima koje je naša selekcija igrala protiv Gruzije i Luksemburga.

S Otoka sada stižu fantastične vijesti za njega. Naime, za njegove usluge zainteresovan je škotski velikan Glasgow Rangers.

Rangers je započeo svoju potragu za golmanom odredivši Vladana Kovačevića kao moguću opciju transfera, nakon što se Allan McGregor odlučio povući. 

Kovačeviću su preostale još dvije godine ugovora s Rakowom, ali Herald i Times Sport naglašavaju da Rakow želi unovčiti svoju zvijezdu dok može.

Oglasi

Bivši golman Sarajeva ove je sezone branio sjajno i na 16 utakmica je uspio sačuvati svoju mrežu neokrznutom. 

Kovačević je igrao protiv Rangersovog rivala Celtica u Evropi u posljednje četiri godine, primivši šest golova u tri kvalifikacijska okršaja Lige prvaka i Evropske lige.

Podsjetimo, jedan od tih okršaja bio je i na Bilinom polju u play-offu Evropske lige, kada je Sarajevu trebao trijumf za plasman u grupnu fazu, no Bordo tim je poražen 0:1. 

Da li će naš golman imati priliku ponovo zaigrati protiv Celtica i to u velikom derbiju ovoga puta, ostaje nam da vidimo.

Kada spominjemo Rangers i dovodimo ga u vezu s nekim iz Bosne i Hercegovine, ne možemo da se ne sjetimo Saše Papca, danas 42-godišnjeg bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je šest godina bio član ovog kluba gdje je 2012. godine i završio karijeru.

Tri puta je bio prvak Škotske, a vidjet ćem da li će njegovim putem i bivši golman FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo za Vladana! Jos jedan pokazatelj da se vrijedan rad isplati!
6 1
user1644068495
Pravi golman
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi