NK Čelik: Horde zla prouzrokovale veliku štetu na tribinama, terenu, toaletima...

Nakon završenog finala Kupa

NK Čelik: Horde zla prouzrokovale veliku štetu na tribinama, terenu, toaletima...

E. Škorić, foto: T. Hebib

Nogometni klub Čelik oglasio se danas zvaničnim saopštenjem kako bi javnost obavijestio da je nastala šteta na stadionu Bilino Polje.

Na stadionu Čelika u Zenici igralo se finale Kupa prije četiri dana između Veleža i Sarajeva, a Mostarci su bili uspješniji nakon boljeg izvođenja penala.

"Kao što je javnosti poznato, u četvrtak 19.05.2022. se na stadionu Bilino polje odigrala utakmica finala Kupa BiH između ekipa FK Velež i FK Sarajevo.

Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi.

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne „Horde zla“ koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu.

Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju kako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije.

Oglasi

Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu", stoji u objavi NK Čelik.

Priloženo je i nekoliko fotografija na kojima se jasno vidi načinjena šteta.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
A šta očekivati od frustriranih debila! A opet i što se vas tiče ko vas .... i vi ste stoka. Nit je vaš stadion a vi se kao nešto pitate. Zbog vas su Mladost izbacili iz lige. Par krezavih navijača kantonalnog kluba zabranilo da navijači Veleža budu na tribini. Zabranite i reprezentaciji da igra.
27 21
Kladionicar_iz_mira
Kaze Horde napravile štetu i onda priloži sliku zapadne tribine gdje su bili Veležovi navijači...
22 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi