Foto - EPA

Seli u Englesku

Ivan Perišić postigao dogovor s novim klubom

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić (33) napušta Inter, a karijeru bi trebao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Sjajni 33-godišnji krilni fudbaler navodno je postigao dogovor s ekipom Tottenhama i uskoro će potpisati ugovor s londonskim klubom.

Perišiću je ugovor s Interom istekao na kraju ove sezone. Kao slobodan igrač mogao je pregovarati s drugim klubovima, a interes za njega je bio ogroman.

Juventus, Chelsea i Tottenham su pregovarali s hrvatskim fudbalerom. Na kraju je on po svemu sudeći donio odluku da se priključi Spursima, gdje ga čeka ponovna saradnja s Antonijom Conteom.

Hrvatski reprezentativac se godinama povezivao s odlaskom u Premiership. Ipak, tek s 33 godine odlazi tamo, ali nema dileme da još uvijek ima šta pokazati.

Iza njega je još jedna zaista odlična sezona među Nerazzurrima. Odveo je tim do trofeja Kupa, a prošle sezone bio je dio ekipe koja je uzela titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri hrvatski fudbaler je nastupao za Hajduk, Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju iz Dortmunda, Wolfsburg i Bayern.

Najduže se Perišić zadržao u Interu. Osim jedne sezone koju je proveo u Bayernu on je u klubu proveo šest godina i odigrao je 254 utakmice te je zabio 55 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.