Nevjerovatna statistika

Da biste osvojili Ligu prvaka recept je jasan: Treba vam Hrvat u ekipi!

Endin Čaušević

Real Madrid je večeras po 14. put u svojoj historiji uspio da osvoji Ligu prvaka.

Španski klub je u velikom finalu ovog takmičenja u Parizu pobijedio Liverpool sa 1:0, a junak je bio Vinicius Junior koji je postigao jedini pogodak.

Međutim, sigurno da je najveći junak Kraljeva večeras ipak golman Thibaut Courtois koji je imao nekoliko spektakularnih odbrana i u potpunosti je "zaključao" svoj gol.

Nakon kraja nastalo je veliko slavlje na terenu, a u centru pažnje našao se i Luka Modrić, odnosno jedna nevjerovatna statistika.

Za Modrića je ovo bio čak peti put da je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, ali se pojavio i nevjerovatan "recept" šta treba da uradite da osvojite ovo takmičenja.

Naime, nevjerovatno je da je u prethodnih deset godina u finalima Lige prvaka slavio uvijek tim koji je imao barem jednog igrača iz Hrvatske u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je počelo 2013. godine kada je Mario Mandžukić osvojio s Bayernom Ligu prvaka, a pored sjajnog Modrića to je uspjelo još Ivanu Rakitiću (Barcelona), Mateu Kovačiću (Real Madrid, Chelsea), Dejanu Lovrenu (Liverpool) i Ivanu Perišiću (Bayern).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.