Foto - EPA

Stao je na kočnicu

Nazire li se veliki preokret? Lewandowski zabrinut zbog novca

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski nema namjeru da se vraća u Bayern.

Iako je ugovorom s bavarskim velikanom vezan do ljeta naredne godine, 33-godišnji Poljak je odlučio otići i svim silama želi završiti transfer u Barcelonu.

"Moja era u Bayernu je završena. Ne vidim mogućnost da više igram za taj klub. Bayern je ozbiljan klub. I mislim da me neće zadržavati. Ne želim više tamo igrati. Transfer je najbolja solucija. Nadam se da me neće zaustaviti", istakao je nedavno Lewandowski.

I dok se čeka konačan rasplet oko njegovog odlaska u Barcelonu, katalonski mediji tvrde da je iskusni napadač sada već malo zabrinut zbog svega što se dešava.

Barcelona ga trenutno ne može potpisati. Razlog tome je njihova finansijska situacija i morat će napraviti određene prodaje prije eventualnog potpisa Lewandowskog.

Sve je to veoma zabrinulo Roberta. Uplašen je kako ga Barcelona neće moći platiti i odlučio je malo stati na kočnicu. Sačekat će sastanak rukovodstva katalonskog kluba i potom će donijeti odluku hoće li put Katalonije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako procijeni da klub za njega nema dovoljno novca lako bi se moglo desiti da odabere neku drugu destinaciju ili da završi ugovor u Bayernu, što je nakon svega što je izjavio poprilično nerealna opcija.

Lewa je u prethodnih osam godina osvojio s Bayernom sve što je mogao. Odlazi s 19 trofeja u vitrinama i 344 postignuta gola u 374 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.