Šta će odlučiti?

Ljubimac navijača Veleža na najvećem iskušenju u karijeri

Admin Čaušević

Velež još uvijek nije riješio trenersko pitanje za novu sezonu nakon (ne)planiranog odlaska Feđe Dudića.

Dok je Velež u potrazi za novim trenerom rukovodstvo osvjača Kupa BiH istovremeno riješava i igračku križaljku za narednu sezonu.

Veliki je upitnik iznad Harisa Ovčine, ljubimca navijača koji se nalazi na velikom iskušenju i moglo bi se reći na raskrsnici karijere.

Ovčina se posljednjih sezona isprofilisao u jednog od najboljih bekova Premijer lige i sigurno bi predstavljao pojačanje za bilo koji klub u našoj zemlji.

Sarajliji je istekao ugovor s Veležom. Na stolu ima ponudu Rođenih za produženjem saradnje, ali još uvijek nije donio končanu odluku.

Ovčinu u svoje redove mami i Sarajevo koje traga za kvalitetnim pojačanjima nakon razočaravajuće prošle sezone i izostanka plasmana u Evropu.

Ovaj 25-godišnjak bi se najradije otisnuo u inostranstvo zbog čega i još uvijek vjerovatno i ne prihvata ponudu nekog od domaćih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bivši fudbaler hrasničkog Famosa je u Velež stigao prije šest godina. U Mostaru je doživio igračku afirmaciju i sa Rođenim je prošao praktično sve.

Igrao je Prvu ligu, evropske mečeve, a kao šlag na tortu stiglo je i osvajanje Kupa BiH. Prema nezvaničnim podacima za Rođene je odigrao više od 140 utakmica uu 19 golova i 20 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.