Poznata trenerska imena dovode se u vezu s Veležom: Ko će na klupu Rođenih?

Karačić, Osim, Jusufbegović, Ćustović...

Poznata trenerska imena dovode se u vezu s Veležom: Ko će na klupu Rođenih?

E. Ganibegović

Otkako je Velež ostao bez trenera sve više se u bh. javnosti nagađa oko imena nasljednika Feđe Dudića. 

Stotine mailova stiglo je na adresu Veleža. Menadžeri, prijatelji, znani i neznani, nude Veležu trenera. Nije ni čudo, jer je Velež pod vodstvom Senada Husnića i ranije Šemsudina Hasića postao jedan od najbolje organizovanih klubova. 

Nude se Veležu treneri iz inostranstva, no čini se da će Velež u novu sezonu povesti neko od trenera koji dobro poznaje prilike u bh. fudbalu.

Među najozbiljnijim kandidatima su Nedim Jusufbegović i Toni Karačić, a, neslužbeno, čelnici Veleža bi pored ova dva tima rado na klupi vidjeli i Amara Osima.

Vremena je sve manje, Rođeni se moraju što prije odlučiti, a navodno kod čelnih ljudi mostarskog kluba visoko kotiraju i Adnan Ćustović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, sve ovo su neslužbene informacije pa treba sačekati službenu odluku kluba koja bi trebala biti donesena do početka naredne sedmice.

Podsjetimo, Velež je u minuloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i drugu sezonu u nizu će igrati u Evropi, a trener Feđa Dudić je napustio klub i postao novi trener FK Sarajevo. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Postavite hercegovacku kozu na klupu Vrapcica. Bar da izgleda autenticno kad su na laznom stadionu i lokaciji
2 16
SeoRusilac
Ako će napraviti dugove kao u Željezničaru ne treba nam Amar. Jusufbegović odavno ne vodi nikoga,a Karačić bi bio dobra opcija.
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi