Blizu novog angažmana

Amar Osim sutra donosi odluku

Haris Zilić

Amar Osim bi ponovo mogao biti na klupi bh. premijerligaša.

Bivši strateg Željezničara obavio je razgovore sa FK Velež, ranije i sa FK Sloboda, tako da bi sutra trebao donijeti konačnu odluku.

Nakon odlaska Dudića Velež je u potrazi za novim trenerom. Dosta imena se spominjalo, a Osim je posljednjih dana isplivao kao najozbiljniji kandidat.

Velež u novoj sezoni očekuju i nastupi u UEFA konferencijskoj ligi obzirom da su aktuelni osvajači Kupa Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane i tuzlanska Sloboda će u novu sezonu ući sa novim trenerom, a kontakti sa Osimom obavljeni su početkom ove sedmice, a konkretni razgovori juče. Pored toga, u Slobodi razmišljaju i o igračkom kadru, no primarna zadaća je riješiti pitanje šefa struke, pa tek onda u dogovoru s njim krenuti slagati igračku križaljku, što je i sasvim ispravno razmišljanje.

U naredna 24 sata znat će se dosta više informacija o sudbini Amara Osima, ali i odlukama Veleža i Slobode, obzirom da za manje od deset dana počinju pripreme za novu klupsku sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.