FK Velež

Amar Osim proziva u ponedjeljak, poznat okvirni plan priprema

Edmir Škorić

Fudbaleri Veleža u ponedjeljak će krenuti s pripremama za novu sezonu.

Nakon dosta uspješne sezone, Mostarci nisu imali puno vremena za odmor. Ubrzo će uslijediti početak priprema, pa ide iščekivanje rivala u Evropi, pa zahtjevne utakmice... Rođeni su doživjeli određene promjene početkom ljeta, a glavna se dogodila u stručnom štabu. Umjesto Feđe Dudića, koji je prešao u FK Sarajevo, na klupi je proslavljeni bh. stručnjak Amar Osim.

Pred bivšim trenerom Željezničara nije nimalo lagan posao, a prvu prozivku u novom klubu imat će već u ponedjeljak.

Uvodni dio priprema Velež će obaviti u Mostaru, a zatim slijedi odlazak na Kupres, gdje će se odraditi onaj "jači" dio priprema za novu sezonu, dok će se naknadno saznati i imena rivala.

Inače, Osim sa sobom u Mostar dovodi ljude od povjerenja s kojim je sađivao i u Željezničaru. Asistenti će mu biti Almir Memić i Adin Mulaosmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saznajemo da će u stručnom štabu ostati i Avdo Kalajdžić, dok će treneri golmana i dalje biti Nenad Melher i Benjamin Tipura. Novi kondicioni trener će postati Dževad Sarić koji je dugi niz godina radio u inostanstvu, a u BiH je bio angažovan u Olimpiku i Sarajevu.

Osim će zvanično biti predstavljen u Veležu u subotu, nedugo nakon početka priprema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.