Modrić ostaje u Real Madridu

Odigrao sezonu iz snova, došao na krov Evrope i danas dobio najbolju moguću nagradu · Zvanično

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić danas je zvanično produžio ugovor s Real Madridom.

Modrić je u minuloj sezoni još jednom oduševio fudbalski svijet svojim igrama i bio je jedan od najzaslužnijih što je Real Madrid uspio da osvoji Ligu prvaka i titulu prvaka Španije.

Iako su mnogi smatrali da mu je vrijeme za penziju Modrić ih je demantovao na fantastičan način i odigrao je sezonu iz snova.

U Real Madridu to itekako znaju da cijene što su pokazali odmah nakon što je sezona završena. Florentino Perez je ponudio Modriću ostanak u Real Madridu što on nije mogao da odbije.

Modrić je danas zvanično produžio ugovor s kraljevskim klubom do ljeta 2023. godine i poručio je da je to bio jedini njegov cilj ovog ljeta, te da uopšte nije razmišljao o mogućem odlasku.

Iako će uskoro napuniti 37 godina pokazao je da je i dalje u fantastičnoj formi i da može bez ikakvih problema igrati na najvećem nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već deset godina nastupa u Realu, a u sezoni iza nas Modrić je odigrao 45 mečeva u svim takmičenjima i uspio je zabiti tri gola i upisati 12 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.