Ovaj put dobili bitku s PSG-om

Zakazan ljekarski pregled: Real Madrid ima novo veliko pojačanje!

Eldar Ganibegović

Aurelien Tchouameni jedan je od najtraženijih fudbalera ovog ljeta. 

Za njegove usluge borili su se Real Madrid i PSG, a odluka je na kraju pala na Kraljevski klub.

Prema riječima novinara Fabrizija Romana, Real Madrid i Monaco dogovorili su transfer Tchouamenija, a trenutno čekaju da se finaliziraju detalji.

Naime, veznjak bi na ljekarske preglede u Madrid došao nakon utakmice između Francuske i Hrvatske, u Ligi nacija, koja će se igrati 13. juna.

Ugovor Aureliena Tchouamenija s Real Madridom već je pripremljen, pa nedostaje samo da Francuz potpiše sa svojim novim klubom.

Kao iznos ovog transfera spominje se cifra od oko 80 miliona eura plus bonusi, s kojima bi iznos narastao na 100 miliona, za ugovor od pet godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odrastao u akademiji Bordeauxa, Tchouameni je stigao u Monaco u januaru 2020. godine za 18 miliona eura. 

Tchouameni je skupio 95 utakmica za Monaco, postao reprezentativac Francuske, a sada ga čeka novi veliki izazov u karijeri, a to je igranje za evropskog prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.