Marokanci ga tjeraju

Ono što je Petev proživio u Zenici je ništa naspram onoga što Vahi rade u Rabatu

Edmir Škorić

Maroko u ovim momentima igra utakmicu 1. kola kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Južne Afrike.

Marokanci su u grupi K sa Liberijom, Južnom Afrikom i Zimbabveom. Prvi meč igraju na svom Moulay Abdallah stadionu u Rabatu protiv južnoafričke selekcije, koja je povela već u u osmoj minuti golom Lylea Fostera.

Domaći tim je favorit, ali gosti za sada imaju vodstvo, vidjet ćemo kako će se sve na kraju završiti. Međutim, ono što je u ovom trenutku posebno vidljivo jeste velika želja Marokanaca da bh. stručnjak ode iz reprezentacije.

Kada je u jednom trenutku Vaha uzeo loptu koju je brzo predao Hakimiju da ubrza napad svog tima, cijeli stadion je zviždao.

Čini se da je Vaha izgubio podršku igrača, vodstva Marokanskog nogometnog saveza, ali i tamošnjeg naroda i javnosti i svi žele da ode sa klupe repreezntacije koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vaha zbog svojih stavova nema podršku Marokanaca, naročito ne nakon što je odbacio jednu od glavnih zvijezda Hakima Ziyecha, ali on se i dalje bori s tim pritiscima i ne odustaje, iako neki mediji u Maroku vjeruju da bi ga eventualni poraz večeras mogao koštati posla.

Pomalo nepravedno prema čovjeku koji je Maroko odveo na Svjetsko prvenstvo... Podsjetimo i to da ga je jedna žena nedavno napala nakon prijateljskog meča protiv SAD-a.

"Imamo sreće što igramo u Kataru. To je trenutak za pamćenje. Vidite Egipćane, prijatelje Alžirce, Obalu Slonovače. Svi oni su kod kuće, a vi ćete gledati svoj tim u Kataru", poručio je Halilhodžić nedavno, u želji da smiri nezadovoljnu masu.

Sva ova situacija malo podsjeća na slučaj u bh. reprezentaciji, gdje navijači uveliko traže odlazak Ivajla Peteva, koji je u Zenici dočekan "na nož" od strane BH Fanaticosa, koji su najavili bojkot i ranije napustili stadion, a Bugarinu poručili da ode sa klupe. Za razliku od Ivajla, Vaha ima dobre rezultate iza sebe, ali u Maroku je to narodu najmanje važno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.