"Gubimo vrijeme s njim na klupi"

Jasna poruka

"Gubimo vrijeme s njim na klupi"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka poražena je u prijateljskom susretu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:0.

Tim Vahida Halilhodžića u ovom meču nije iskoristio brojne šanse i na kraju je stigao dosta težak poraz. On je naravno otvorio usta brojnim kritičarima i ponovo se traži odlazak bh. stručnjaka s klupe Maroka.

Nekadašnji reprezentativac ove zemlje Youssef Chippo je na društvenim mrežama jasno poručio:

"Gubimo vrijeme držeći Vahida Halilhodžića na klupi", poručio je Chippo.

Iskusni bh. stručnjak svjestan je da njegov tim nije na pravom nivou i da još treba dosta rada.

"Nismo bili loši kao što to rezultat pokazuje. Malo će nas spustiti na zemlju. Znali smo da će biti težak meč jer nismo u top formi. Možda nas ovo probudi jer se pripremamo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Halilhodžić nakon utakmice s Amerikancima.

Marokancima sada slijede mnogo važniji izazovi. Počinju kvalifikacije za Afrički kup nacija, a u junu će Halilhodžić i ekipa odigrati dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za sedam dana (9. juni) na rasporedu je duel protiv Južne Afrike, a četiri dana kasnije ova selekcija gostuje Liberiji.

Nakon ovih utakmica Marokanci će sve karte baciti na Svjetsko prvenstvo i pripreme za učešće u Kataru. Tamo su u grupu s Kanadom, Belgijom i Hrvatskom i mogli bi pomrsiti konce favoritima ako budu na pravom nivou.

Top Komentari

SeoRusilac
Niste gubili vrijeme s njim kad je trebalo izboriti plasman na prvenstvo. Licemjerno
10 1
user1609866240
Čuj "Chippo" izjavio! Pa njega ni mati njegova ne poznaje, a on se našao da nešto o Vahi priča. Pa da im nije njega ne bi prvenstvo ni vidjeli!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi