Žestok šamar i poziv za buđenje Vahidu Halilhodžiću protiv SAD-a
Foto - USMNT

Težak poraz Maroka

Žestok šamar i poziv za buđenje Vahidu Halilhodžiću protiv SAD-a

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka doživjela je težak poraz na TQL stadionu u Cincinnatiju od selekcije Sjedinjenih Američkih Država. Bilo je uvjerljivih 3:0.

Nije Maroko bio podređen rival u ovom meču. Imali su mnogo više šuteva prema golu SAD-a (22-11), ali falilo je preciznosti u završnici. SAD je mnogo bolje završavao akcije i na kraju je uvjerljivo slavio.

Nakon jednog promašenog zicera Marokanaca domaća selekcija u 26. minuti stiže do gola. Christian Pulišić je povaljao odbranu Maroka, uposlio je Brendena Aaronsona, a igrač Salzburga postiže gol za prednost od 1:0.

Šest minuta kasnije novi gol u mreži selekcije Vahida Halilhodžića. Tim Weah je raspalio po lopti s nešto više od 20 metara, Bono nije uspio da odbrani i bilo je to 2:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a tačka na ovaj meč stavljena je u 64. minuti. Dosuđen je penal, a Haji Wright pogađa za 3:0.

Imao je Maroko priliku da ublaži poraz. Dosuđen je penal i za ovu selekciju u 76. minuti, no Selim Amallah pogađa prečku i do kraja je ostalo 3:0.

Težak poraz za selekciju Vahida Halilhodžića koji će nakon ovog sigurno ponovo biti na žestokoj meti javnosti koja je do prije nekoliko dana tražila njegov odlazak s klupe.

Vahid je svjestan da ima još dosta rada. To je i rekao nakon utakmice.

"Nismo bili loši kao što to rezultat pokazuje. Malo će nas spustiti na zemlju. Znali smo da će biti težak meč jer nismo u top formi. Možda nas ovo probudi jer se pripremamo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Halilhodžić nakon utakmice.

Prijateljski meč:

SAD - Maroko 3:0

Top Komentari

Mostarac94
A sta Vaha igro? Maroko vise sansi imao samo jbga slaba realizacija
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti