Ostaje u Madridu?

Bale počeo pregovore sa Realovim "glavnim neprijateljem"

Edmir Škorić

Velike su šanse da Gareth Bale ostane u Madridu, ali definitivno ne kao igrač Reala.

Velški reprezentativac slavi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar, a u međuvremenu čeka na novi ugovor, samo je pitanje s kim će ga potpisati. Ovog ljeta se rastao sa Real Madridom, nakon devet godina saradnje, a sada bi mogao svom bivšem timu "zabiti nož u leđa".

"Biti dio povijesti kluba i postići ono što smo postigli dok sam bio igrač Real Madrida bilo je nevjerojatno iskustvo koje nikada neću zaboraviti", napisao je Bale na Instagramu, zahvalivši navijačima na podršci.

32-godišnjak želi biti što spremniji za Svjetsko prvenstvo u Kataru, pa je svom agentu poručio da mu što prije nađe klub. Bilo je govora o Getafeu, no naravno to nije kalibar tima u kojem bi Bale želio da igra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ima nekoliko ponuda, a sada se pojavila glasina o prelasku u Atletico Madrid. Njegov izbor mogao bi da šokira sve u Real Madridu. Prema inostranim medijima, postoje pregovori u podmukloj fazi između agenta velškog nogometaša i Atletica, pa nije isključeno da se on kao slobodan na kraju nađe u kadru Atletica za novu sezonu.

Kako javlja portal Calciomercato, Bale je zaista zainteresovan da obuče dres Atletica, a ako se to i dogodi, smatraće ga izdajnikom jer je prethodno kao član Reala odigrao 258 utakmica i postigao 106 golova, iako nije baš bio koristan svom timu posljednjih mjeseci, pošto je i sam priznao da je više uživao igrajući golf.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.