Španci objavili da se Bale nudi Getafeu, a njegov agent poručio: "Nemam ni broj tog čovjeka"

Demantovao špekulacije

Španci objavili da se Bale nudi Getafeu, a njegov agent poručio: "Nemam ni broj tog čovjeka"

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Gareth Bale odlučan u tome da ostane u La Ligi.

Bale će na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Real Madridom, te je već sada jasno da da kraljevski klub neće produžiti saradnju s njim.

Velšanin već sada ima nekoliko zanimljivih ponuda od klubova izvan Evrope, ali njegov cilj je da ostane u nekoj od najjačih liga u Evropi. Navodno, prvi plan je ostanak u Španiji i to po mogućnosti u Madridu što baš i nije izvodivo.

Čak su španski mediji objavili danas da se Bale ponudio ekipi Getafea i da je spreman da potpiše jednogodišnji ugovor s ovim madridskim klubom, ali je brzo nakon toga stigao demant.

Njegov agent Joshua Barnett se odlučio odmah oglasiti i poručiti da te špekulacije nisu tačne, te da nije istina da se njegov klijent sam nudio Getafeu.

"Pa ja čak nemam ni broj telefona predsjednika Getafea", poručio je Barnett.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je nedavno otkrio da će ima novog kluba otkriti početkom narednog mjeseca, a pored ostanka u Španiji jedna od opcija je povratak i u engleski Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi