Vlatko Drobarov

Igrač sa zanimljivim životopisom najnovnije pojačanje Sarajeva?

Edmir Škorić

Dosta je prometno ovog ljeta na Koševu, a iz dana u dan navijači s nestrpljenjem čekaju pojačanja.

Dolaskom Emira Hadžića na mjesto sportskog direktora i Feđe Dudića na mjesto šefa stručnog štaba, odmah se krenulo u posao rekonstrukcije tima. Već je klub potvrdio nova pojačanja poput Nemanje Tomaševića, Frane Čirjaka i Ivana Ikića, a to je, čini se, tek početak.

Za očekivati je u narednom periodu još novih lica na Koševu, a prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za transfere, već je stiglo. U rubrici "dolasci" na spomenutom sajtu može se pronaći i Vlatko Drobarov. Radi se o 29-godišnjem makednskom štoperu koji je igrao za bugarski Cherno More i dolazi kao slobodan igrač.

Drobarov je za makedonske velikane Vardar i Skoplje, nastupao u Meksiku, Armeniji, na Kipru, u Saudijskoj Arabiji i u Indiji. Za Cherno More je upisao 32 nastupa i dao jedan gol minule sezone. Drobarov ima i pet nastupa za U21 reprezentaciju Makednije, ali nije nastupao za seniore te zemlje. 

Prema Transfermarktu, on je četvrto pojačanje Sarajeva ovog ljeta, mada ne treba trčati pred rudu i treba čekati da tu vijest potvrdi sam klub ili možda da nam uputi demant.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi igrači žele u Sarajevo, neki slobodni se nude preko agenata i to je razumljivo, pa treba svakako biti oprezan s takvim informacijama. Za sada, Sarajevo je potvrdilo dolaske Ikića, Čirjaka i Tomaševića, a ostaje da se vidi da li je i Drobarov novi član Bordo tima koji je iza sebe imao jednu od lošijih sezona i sa potpunim promjenama želi dočekati sezonu 2022/23 u kojoj će se napadati plasman u Evropu, trofej, a jedan od ciljeva biće i povratak publike u većem broju na stadion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.