Čudni su putevi fudbalski - od probe u Željezničaru do Sarajeva u dvije i pol godine
Tomašević na pripremama Željezničara početkom 2020. godine

Tomaševič pojačao bordo tim

Čudni su putevi fudbalski - od probe u Željezničaru do Sarajeva u dvije i pol godine · Riječ, dvije...

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo kao svog novog igrača danas je predstavio Nemanju Tomaševića.

Nemanja Tomašević danas je pojačao redove FK Sarajevo, a da su putevi fudbalski često čudni, najbolje se može vidjeti iz karijere ovog fudbalera.

FK Sarajevo danas je potvrdio da je nova akvizicija bordo tima pomenuti fudbaler, koji je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastupao još za Slobodu iz Tuzle i Tuzla City.

Omladinski fudbal počeo je igrati u Famosu iz Vojkovića, da bi potom nastupao za omladinske selekcije Crvene zvezde, beogradske Lokomotive i beogradskog Rada odakle je kao 19-godišnjak 2018. godine otišao u drugu ekipu Rapida iz Beča.

Nije se u Beču mnogo zadržao, odnosno godinu kasnije je prešao u Rudar iz Velenja gdje se zadržao pola godine. Na poziciji krilnog napadača u slovenačkom timu je odigrao pet mečeva, a onda ga je fudbalski put u potrazi za angažmanom doveo do Željezničara na probni rad.

Plavi s Grbavice su se pripremali u Međugorju, a Tomašević je na probnom radu, uvijek nezahvalnom za fudbalere, proveo nekoliko dana. Očito da nije impresionirao struku Željezničara, a nekoliko dana nakon što je napustio pripreme Željezničara, potpisao je ugovor sa članom Prve lige Srbije (drugi rang) Smederovom za kojeg je prema dostupnim podacima odigrao pet mečeva.

Nisu se u tim momentima Tomaševiću poklopile kockice. Lutao je, no nije odustajao. Još uvijek mlad, čekao je svoju priliku i dočekao ju je u Slobodi. Stigao je u tim sa Tušnja na početku sezone 2020/2021 i ispostavit će se da je napravio fenomenalan potez za svoju karijeru. Tadašnji šef struke, Gradimir Crnogorac ga je sa lijevog krilnog "prebacio" na lijevog bočnog gdje je njegova brzina došla do izražaja. U sezoni koja je prekinuta zbog pandemija korona virusa odigrao je 19 utakmica, a odlične igre nisu ostale nezapažene pa ga je u svoje redove početkom 2021. doveo ambiciozni član Superlige Srbije, TSC.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upisao je osam nastupa za TSC do kraja sezone, da bi prošlu počeo i istom klubu. U prva četiri kola je upisao jedan nastup s klupe, a onda je posuđen Tuzla Cityju. U ovom klubu je ukupno u prošloj sezoni odigrao 23 meča pokrivajući obje bočne pozicije, a upisao je i dvije asistencije.

Od danas je član Sarajeva, od njega se očekuje da opravda epitet pojačanja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Znaci sranje neko
6 7
Ecosport
Pitanje je da li je pojačanje. U novinarskim tekstovima je svaki igrač pojačanje, a samo možda 10% budu stvarna pojačanja.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi