Posjetio ih u svlačionici

Gest Eduarda Camavinge Ukrajinci neće sigurno zaboraviti

Edmir Škorić

Eduardo Camavinga igrao je sinoć za U21 reprezentaciju Francuske protiv Ukrajine.

Utakmica odigrana u okviru kvalifikacija za EP je završila rezultatom 3:3, a mlada zvijezda Tricolora i Real Madrida napravila je sjajnu gestu.

Camavinga je, naime, nakon utakmice odlučio da posjeti svlačionicu u kojoj su bili ukrajinski igrači, pa im je poklonio dresove francuske reprezentacije.

"Znamo da prolazite kroz loše vrijeme i to je dar za sve", rekao je Camavinga, koji je prije nešto manje od dvije sedmice osvojio svoj prvi trofej Lige prvaka, kada je s Realom slavio u Parizu protiv Liverpoola (1:0).

Igrač Real Madrida startao je u prve dvije pobjede Francuske do 21 godine protiv Armenije i Srbije. U jučerašnjem remiju protiv Ukrajinaca ušao je u drugom poluvremenu.

Francuska je završila prva u grupi H kvalifikacija sa 26 bodova, dok je upravo Ukrajina druga sa 20 bodova. Mladi Francuzi tako su se plasirali direktno na Euro. Imaju jako dobru generaciju mladih igrača i sasvim sigurno će biti favoriti za osvajanje trofeja na smotri najboljih evropskih selekcija u ovoj dobi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.