Sve je dogovoreno

Radno pred prozivku: Novo pojačanje u subotu stiže u Sarajevo! · Saznajemo

Admin Čaušević

Nova trenerska era u FK Sarajevo počinje u nedjelju kada će Feđa Dudić obaviti prozivku.

Proteklih dana i sedmica bilo je poprilično radno u Titovoj 38b pošto je već ozvaničeno dovođenje nekoliko pojačanja.

Ivan Ikić, Frane Čirjak i Nemanja Tomašević će biti nova lica u svlačionici Bordo tima i sigurno je da neće biti posljednji koji će stići.

U petak ujutro su se pojavile špekulacije kako će ekipu pojačati Vlatko Drobarov, a kako SportSport.ba saznaje od izvora bliskih igraču Drobarov će u subotu doputovati u Sarajevo što znači da će Dudiću biti na raspolaganju od prvog dana priprema.

Drobarov je za makedonske velikane Vardar i Skoplje, nastupao u Meksiku, Armeniji, na Kipru, u Saudijskoj Arabiji i u Indiji.

Za Cherno More je upisao 32 nastupa i dao jedan gol minule sezone. Ima i pet nastupa za U21 reprezentaciju Makednije, ali nije nastupao za seniore te zemlje.

Prozivka u nedjelju

Motore će Bordo tim upaliti 12. juna kada će novi stručni štab izvršiti prozivku, a prva prijateljska utakmica igrat će se 23. juna i to na Koševu.

Nakon toga slijedi odlazak u Sloveniju, tačnije u Rogašku Slatinu 25. juna gdje će odigrati još dvije prijateljske utakmice, 29. juna i petog jula.

Dan kasnije planiran je povratak u Sarajevo, generalka je zakazana 9. jula na Koševu, a sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine starta 16. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.