Igrač sa zanimljivim životopisom najnovnije pojačanje Sarajeva?

Vlatko Drobarov

Igrač sa zanimljivim životopisom najnovnije pojačanje Sarajeva?

Edmir Škorić

Dosta je prometno ovog ljeta na Koševu, a iz dana u dan navijači s nestrpljenjem čekaju pojačanja.

Dolaskom Emira Hadžića na mjesto sportskog direktora i Feđe Dudića na mjesto šefa stručnog štaba, odmah se krenulo u posao rekonstrukcije tima. Već je klub potvrdio nova pojačanja poput Nemanje Tomaševića, Frane Čirjaka i Ivana Ikića, a to je, čini se, tek početak.

Za očekivati je u narednom periodu još novih lica na Koševu, a prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za transfere, već je stiglo. U rubrici "dolasci" na spomenutom sajtu može se pronaći i Vlatko Drobarov. Radi se o 29-godišnjem makednskom štoperu koji je igrao za bugarski Cherno More i dolazi kao slobodan igrač.

Drobarov je za makedonske velikane Vardar i Skoplje, nastupao u Meksiku, Armeniji, na Kipru, u Saudijskoj Arabiji i u Indiji. Za Cherno More je upisao 32 nastupa i dao jedan gol minule sezone. Drobarov ima i pet nastupa za U21 reprezentaciju Makednije, ali nije nastupao za seniore te zemlje. 

Prema Transfermarktu, on je četvrto pojačanje Sarajeva ovog ljeta, mada ne treba trčati pred rudu i treba čekati da tu vijest potvrdi sam klub ili možda da nam uputi demant.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi igrači žele u Sarajevo, neki slobodni se nude preko agenata i to je razumljivo, pa treba svakako biti oprezan s takvim informacijama. Za sada, Sarajevo je potvrdilo dolaske Ikića, Čirjaka i Tomaševića, a ostaje da se vidi da li je i Drobarov novi član Bordo tima koji je iza sebe imao jednu od lošijih sezona i sa potpunim promjenama želi dočekati sezonu 2022/23 u kojoj će se napadati plasman u Evropu, trofej, a jedan od ciljeva biće i povratak publike u većem broju na stadion.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Po ovome ode i Dupovac. Bilo bi to divno. I Lazic nam je bio labav ali Dupe ga je bas pretjerao.
9 1
MKB10F16
Drobarov hljeb u mlijeko
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi