Ulazi u posljednju godinu ugovora

Sad bi svi tako: Igrač Reala koristi "Mbappeovu metodu" i ucjenjuje klub

Eldar Ganibegović

Real Madrid izgubio je bitku za dovođenje Kyliana Mbappea prije no što je prijelazni rok zvanično i počeo. 

Francuski ofanzivac čekao je praktično da mu istekne ugovor kako bi se odlučio da li će ostati u PSG-u ili otići u Real Madrid, a na kraju je izbor pao na ostanak u glavnom gradu Francuske nakon što mu je klub ponudio nevjerovatne uslove.

Sličan problem sada Real Madrid ima s Marcom Asensijom.

Marco Asensio, jedan od igrača na koje se Carlo Ancelotti oslanjao prošle sezone, ušao je u posljednju godinu ugovora sa Santiago Bernabeuu i čini se da ne želi produžiti ugovor.

Španski napadač želio bi upotrijebiti istu taktiku koju je koristio Kylian Mbappe i pustio da mu istekne ugovor, a kako bi sljedećeg ljeta bio u prednosti kada su u pitanju pregovori, bilo s Real Madridom ili s nekim drugim klubom. 

Asensio bi mogao dobiti više novca ako koristi "Mbappeovu metodu", piše tamošnji AS, imajući praktično mogućnost "ucjene" klubova s kojima bi pregovarao.

Naime, Španac je prije nekoliko mjeseci promijenio agenta i započeo saradnju s jednim od najpoznatijih svjetskih agenata, Jorgeom Mendesom, čovjekom u čijim je rukama, između ostalih, sudbina i Cristiana Ronalda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Asensio je u prošloj sezoni u Real Madridu odigrao 42 utakmice i uspio je zabiti 12 puta, te je dodao i još dvije asistencije.

Treba spomenuti i to da se u vezu s Asensijom dovodi Manchester United, no za sada ništa konkretno nema po tom pitanju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.