Foto: T. Hebib

Sutra počinju pripreme

Sloboda starta s pripremama, ko će na užarenu klupu Tuzlaka?

Eldar Ganibegović

FK Sloboda sutra počinje s pripremama za novu sezonu.

Tuzlanski klub izašao je iz jedne vrlo turbulentne sezone i nastojat će da se ona ne ponovi.

Sloboda je do samog kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bila u strepnji od ispadanja u niži rang, no na kraju su završili na desetom mjestu s 33 boda, šest više od 11. Radnika kojeg ćemo iduće sezone gledati u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta.

Kao najveći favoriti za preuzimanje užarene klupe FK Sloboda spominje se tandem Adnan Jahić - Gradimir Crnogorac.

Gradimir Crnogorac je bio član stručnog štaba u prošloj sezoni, a ranije je već vodio Slobodu na 24 utakmice i to od decembra 2019. do marta 2021. godine, a bio je i pomoćnik Naliću, Lazareviću i Bošnjakoviću prije toga, tako da vrlo dobro poznaje stanje u klubu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adnan Jahić je također upoznat sa situacijom na Tušnju s obzirom na to da je bio pomoćnik Mladena Žižovića, te je vodio još U19 i U17 tim Slobode.

Ono što je sigurno jeste to da je pred Slobodom jasan cilj - stabilizacija kluba na svim poljima i borba za povratak u vrh. bh. fudbala. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.