Uskoro kreću radovi na Tušnju: Grad odobrio sredstva za finansiranje projekta hibridnog terena

Mijenja se teren na Tušnju

Uskoro kreću radovi na Tušnju: Grad odobrio sredstva za finansiranje projekta hibridnog terena

Edmir Škorić

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković je u aprilu objavio da se došlo na korak bliže izgradnji 12 hibridnih terena u Bosni i Hercegovini

Kompletan projekat izgradnje svih 12 terena trebao bi koštati negdje oko 20 miliona maraka. Dio sredstava plaća UEFA, drugi dio naš savez mora da namiri iz svojih izvora, dok će i gradske vlasti pomagati novčano.

Tako je danas u Tuzli potpisan sporazum prema kojem će Grad Tuzla sa 550.000 KM pomoći u sufinansiranju izgradnje hibridnog terena i time je praktično dato zeleno svjetlo za početak radova.

NFSBiH je ranije raspisao međunarodni teren za izgradnju 12 hibridnih terena na nogometnim stadionima širem naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Između ostalog, novi teren dobit će i FK Sloboda, odnosno stadion Tušanj, a ovaj projekat mogao bi u mnogome da poboljša kvalitet same lige. Nije nikakva tajna da su tereni dugi niz godina bili najveći problem.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH_Suomi
Amin Boze
16 0
Adohordas
Jedan od losijih terena u Yugi citavoj,ja bi ovima davni dana zabranio da se igdje takmice e vala kad se godinama moglo krasti moglo se i milion dva ulozit u travnjak al realno nikom al bas nikom nije bio cilj da se Sloboda digne na noge
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti