Bivši igrač Sarajeva

Još jedan hit transfer u najavi: Emir Halilović se vraća u Premijer ligu?

Edmir Škorić

Nekadašnji igrač Sarajeva Emir Halilović trebao bi da bude jedno od najzvučnijih pojačanja u Premijer ligi ovog ljeta.

32-godišnji veznjak i bivši reprezentativac BiH (jedan nastup 2011. godine op.a) trenutno je član mađarske ekipe Zalaegerszeg s kojom je početkom godine potpisao ugovor, ali sada je na pomolu njegov povratak u Premijer ligu. Za mađarski tim je prošle sezone odigrao ukupno 32 utakmice i postigao je jedan gol, no vrijeme je za nove izazove.

Neslužbeno, postignut je dogovor između njega i Veleža i u narednim danima bi se trebao realizovati transfer, a mostarski tim pod vodstvom novog trenera Amara Osima dobiće još jedno sjajno pojačanje pred evropske izazove i pred novu premijerligašku sezonu.

Aktuelni osvajač Kupa BiH već je doveo neke kvalitetne igrače poput Đorđa Pantelića i Jovana Blagojevića, a nema sumnje da će u narednom periodu, uz Halilovića, doći još nekoliko provjerenih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Emir Halilović je ostavio traga u Premijer ligi, pošto je sa Sarajevom ranije osvojio prvenstvo i Kup, a u BiH je još igrao za Budućnost Banoviće i Zvijezdu iz Gradačca, dok je dobar dio karijere proveo u Češkoj igrajući za Hradec Karlove, bio je i u Slovačkoj, Austriji i Turskoj prije nego je prošlog ljeta otišao u Mađarsku.

Ovog ljeta već smo imali nekoliko interesantnih transfera, a eventualni povratak Halilovića svakako će biti jedna od zvučnijih promjena na transfer tržištu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.