B36 Torshvan u negativnom nizu

Nije mogla gora najava pred duel protiv Borca: Vezali poraze, izgubili gradski derbi, pali na tabeli

Haris Zilić

Fudbaleri banjalučkog Borca u prvom pretkolu Konferencijske lige odmjerit će snage sa ekipom B36 Torshvan.

Pomenuti tim dolazi sa Farskih Ostrva čiji šampionat uveliko traje, a odigrano je već 12 kola.

B36 Torhsvan nije baš u dobroj seriji. Ekipa je vezala dva uzastopna porza. Prvo su izgubili od Argira sa 1:2, zatim su u gradskom derbiju poraženi od HB Torhsvana sa 0:1.

Porazi su ih koštali pada na tabeli i trenutno su četvrtoplasirani sa 19 bodova, čak 15 manje od lidera Klaksivka kojeg dočekuju u narednom kolu i sve je izglednije da bi se crni niz mogao nastaviti.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svakako lošta uveritra za dvomeč sa Borcem koji je na rasporedu 7. i 14. jula.

Ovome dodajmo da je B36 Torshvan aktuelni osvajač Kupa Farskih Ostrva i jedan je od najtrofejnijih timova na Farskim ostrvima sa 11 titula prvaka i sedam titula u Kupu svoje zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.