Samo jedan zahtjev

Zvijezde Bayerna umorne od Roberta, šta su poručili upravi kluba?

Eldar Ganibegović

Priča o transferu Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu se nastavlja, pored toga što se situacija čini prilično komplikovanom. 

Poljski napadač ne želi nastaviti u Bayernu i željan je potpisati s Barcelonom. Ideja je to koja Kataloncima mami osmijeh na lice, samo što Bavarci ne žele izgubiti jednu od svojih najvećih zvijezda, a naročito ne za sitan novac. 

Robert Lewandowski je više puta izjavio da je njegov put u Bayern München gotov i poručio Bavarcima da ga ne tjeraju da ostane samo zato što postoji potpisan ugovor koji traje do 30. juna juna 2023. godine. 

Izjave Poljaka izazvale su pomutnju u svlačionici Bundesligaša. Kako prenosi The Athletic, nekoliko bavarskih zvijezda izrazilo je nezadovoljstvo činjenicom da je Lewandowski izazvao cijeli skandal i mišljenja su da ovakve Poljakove izjave nanose štetu momčadi.

Smatraju da situaciju Roberta Lewandowskog treba što prije riješiti kako bi se izbjegle veće posljedice i to su jasno poručili upravi kluba.

Podsjetimo, Oliver Kahn opet je ponovio da Lewandowski ne može otići sve dok ima ugovor i rekao Poljaku da se očekuje njegov susret s momčadi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Što se tiče Roberta Lewandowskog, nije se puno toga promijenilo. Ima ugovor koji vrijedi do 2023. godine i želimo da već prvog dana treninga bude s nama.

Robert gleda na ponude koje ima od Barcelone i ostalih momčadi, ali moramo se sjetiti da ima ugovor s Bayernom, što je vrlo važno. Nismo zabrinuti", rekao je Oliver Kahn, prenosi Mundo Deportivo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.