Foto - EPA

Bayern ima jasan stav

Salihamidžiću je smiješno ono što nudi Barcelona i nije ni odgovorio na posljednju ponudu

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone svim silama pokušava završiti transfer Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač ima silnu želju da napusti Bayern i da potpiše za Barcelonu. Međutim, Bayern odbija ponude katalonskog velikana jer su one manje od 50 miliona eura, koliko tim iz Minhena želi.

Bild navodi da su se u Bayernu samo nasmijali na posljednju ponudu Barce. Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić nisu ni poslali odgovor katalonskom klubu koji je u zvaničnoj ponudi ponudio 35 miliona eura za Lewandowskog.

U Minhenu smatraju kako zaista nema potrebe da odgovaraju na ponude koje im ne odgovaraju i Barci je ovo jasan znak da ponuda mora biti nešto veća.

Hasan Salihamidžić je prije nekoliko dana jasno saopštio da očekuje Lewandowskog u klubu na početku priprema.

"Fer je da nađemo rješenje koje će zadovoljiti sve strane. Jesmo li odustali od Lewandowskog dovodeći Manea? Naša pozicija je jasna - Robert ima ugovor do 2023. godine. Očekujem Roberta u trening centru 12. jula", jasan je Hasan Salihamidžić koji je ovaj stav saopštio na sastanku s fudbalerom i njegovim agentom Pinijem Zahavijem.

Veliki preokret u Minhenu prema Hasanu Salihamidžiću: "Dosta toga bi se moglo desiti"

Hasan Salihamidžić je u samo mjesec dana od omraženog lika među navijačima Bayerna postao istinski heroj.

Legenda bavarskog kluba bio je na žestokom udaru javnosti i navijača. Zbog nešto slabije sezone i samo jednog trofeja tražio se odlazak sportskog direktora, ali sada su se stvari potpuno okrenule u korist nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Hasan je u nepunih mjesec dana završio tri fantastična transfera. Doveo je iz Ajaxa Noussaira Mazraouija i Ryana Gravenbercha, a zatim je uslijedila bomba u vidu Sadija Manea iz Liverpoola.

Navijači tima iz Minhena su oduševljeni. Pokazuje to i scena iz Säbener ulice gdje je Hasan dočekan ovacijama.

"Bravo Brazzo!. Hvala za Manea. Ponosni smo na tebe", vikali su navijači prema nasmijanom Salihamidžiću.

Hasan je o dovođenju Manea i ostalih fudbalera u razgovoru za Bild rekao:

"Potpisali smo Sadija da pojačamo konkurenciju u timu. Nismo sretni zbog ispadanja iz Lige prvaka od Villarreala i želimo da naš tim bude još jači", rekao je Brazzo i nastavlja priču:

"Maneov dolazak nema nikakve veze s nečijim odlaskom. Nastavljamo pregovore s igračima koje želimo zadržati (Serge Gnabry). Ne želimo ući u posljednju godinu ugovora bez da čujemo šta igrač želi".

Bayern najavljuje dodatne aktivnosti na tržištu u narednom periodu.

"Dug je period do 31. augusta. Gledamo, tražimo, posmatramo. Za sada smo dobro pokriveni s Maneom u napadu, a oči će nam širom biti otvorene do kraja prelaznog roka".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan ulazi u posljednju godinu ugovora s Bayernom. O budućnosti na razmišlja i samo radi svoj posao.

"Vjerujte mi da o tome ne razmišljam. Potpuno sam fokusiran na tržište i nadam se da ćemo do početka priprema znati još dosta stvari. Dosta toga bi se moglo desiti. Opušten sam", riječi su legendarnog Hasana Salihamidžića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.