Halid Alghoul na probnom radu

Palestinac iz Dinamove škole na probi u FK Velež · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Velež bi u novu sezonu mogao ući sa još jednim novim licem u svlačionici.

Kako saznaje SportSport.ba, palestinsko-hrvatski fudbaler Halid Alghoul (19) boravit će u narednom periodu na probi u mostarskom klubu i pokušat će da se izbori za ugovor kod Amara Osima.

Ovaj 19-godišnji fudbaler prošao je omladinske kategorije zagrebačkog Dinama. Prošlu sezonu je igrao za ekipe Kustošije i NK Trnje Zagreb, a radi se o igraču koji pokriva poziciju lijevog krilnog napadača.

Halid je rođen u Hrvatskoj, mladi je reprezentativac Palestine i vidjet ćemo hoće li uspjeti da se izbori za ugovor u Veležu u narednom periodu.

Iza sebe ima jako dobru podlogu devetogodišnjeg školovanja u Dinamu iz Zagreba, a kao dječak je igrao još za Lokomotivu i NK Nur.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov stariji brat Muhamed Alghoul (26) član je rumunske Academice Clinceni, a imao je gotovo identičan put kroz mlađe kategorije kao i Halid.

On je član A selekcije Palestine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.