Akter velike Veležove evropske pobjede u potrazi za novim klubom

Napustio Rođene

Akter velike Veležove evropske pobjede u potrazi za novim klubom

A. Čaušević

Možda i najveću pobjedu bh. klupskog fudbala ostvario je Velež koji je prošlog ljeta u Konferencijskoj ligi eliminisao AEK. 

Grčki predstavnik je uoči dvomeča drugog pretkola slovio za apsolutnog favorita, ali su Rođeni prošli dalje boljim izvođenjem penala.

Na Grbavici je bilo 2:1 za mostarski tim, Atinjani su u sumraku revanša zabili nekako gol, zatim se otišlo u produžetke i na kraju na penale gdje su se bolje snašli izabranici Feđe Dudića.

U oba susreta sada već bivši trener Veleža priliku je dao i Melvinu Osmiću koji je i u Sarajevu i Atini priliku za igru dobio sa klupe.

Veznjak je prošlu polusezonu igrao na posudbi u Cibaliji, a istovremeno s istekom posudbe istekao mu je i ugovor s Veležom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako se ovaj 23-godišnji veznjak našao bez kluba i sada je u potrazi za novom sredinom. Član mostarskog tima je bio od zime 2019. godine.

Osim za Velež u BiH je još igrao Zvijezdu iz Gradačca te Alfa Modriču. Ostaje da se gdje će mu biti naredna stanica u karijeri.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi