Foto - EPA

Redom odbija ponude

Marcelova neobična odluka za karijeru

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Marcelo (34) napustio je Real Madrid nakon 15 godina.

Čuveni lijevi bek deceniju i po je bio zaštitni znak Kraljeva, ali klub je na kraju odlučio da mu ne ponudi nastavak saradnje i on se na kraju prošle sezone oprostio od kluba.

Karijeru Marcelo nema namjeru završiti. Ovaj 34-godišnjak ima brojne ponude na stolu, ali on bi po svemu sudeći mogao ostati u Madridu.

Marcelo zbog porodice nema namjeru da napušta glavni grad Španije. Zbog toga je odbio ponude koje je imao, a one su stigle iz Italije i Turske.

Također, novi član La Lige Valladolid je dobio 'ne' od Brazilca, a na kraju bi Marcelo mogao zaigrati u ekipi Getafea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tim iz predgrađa Madrida spreman je angažovati iskusnog defanzivca. Marcelu itekako odgovara da ostane u gradu kojeg voli i ne bi morao da kreće ispočetka u nekom novom gradu.

Marcelo je u dresu Real Madrida u proteklih 15 godina odigrao 546 utakmica i postigao je 38 golova. Osvojio je apsolutno sve što je mogao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.