Foto - EPA

Ovjekovječio trijumf

Spektakularna tetovaža Thibauta Courtoisa

Midhat Šljivak

Golman Real Madrida Thibaut Courtois (30) osvojio je krajem maja prvu titulu Lige prvaka s kraljevskim klubom

U finalu odigranom u Parizu Real je pobijedio Liverpool s 1:0, a ovu pobjedu je belgijski golman želio ovjekovječiti na tijelu.

Tako je 30-godišnji golman na ruci istetovirao svoje inicijale i broj 1, a pored toga se nalazi gol u obliku zida i trofej Lige prvaka.

Courtois se odlučio na veoma zanimljivu tetovažu. Ona izgleda zaista fantastično i zasluženo je na njegovoj ruci jer je on bio jedan od junaka finala s nekoliko fantastičnih odbrana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgijski čuvar mreže je od 2018. godine član Kraljeva i već je osvojio je gotovo sve što je mogao.

Pored Lige prvaka, dva puta je uzeo prvenstvo i Superkup, a osvojeno je i FIFA klupsko prvenstvo. Jedini trofej koji nije uzeo je španski Kup kralja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.