Sastav Real Madrida za novu sezonu izgleda brutalno
Foto - EPA

Prvak Evrope radi sjajan posao

Sastav Real Madrida za novu sezonu izgleda brutalno

M. Šljivak

Real Madrid možda nije uspio dovesti Kyliana Mbappea, ali prvak Evrope i Španije i bez njega ima zaista fenomenalan sastav.

Kraljevi su se u dosadašnjem dijelu sezone pojačali s Aurelienom Tchouamenijem i Antoniom Rudigerom i tako je ova ekipa dobila još dodatni kvalitet.

Real je pravi primjer spoja mladosti i iskustva. Dosta je fudbalera s velikim iskustvom koji će biti vođe ovog tima (Karim Benzema, Luka Modrić, David Alaba), ali mladi fudbaleri Vinicius Junior i Rodrygo će ponovo biti udarna igla napada uz Benzemu.

Pored mladog brazilskog dua u napadu, u početni sastav Kraljeva bi od naredne sezone trebali upasti mlađanih Francuzi Aurelien Tchouameni i Eduardo Camavinga, a početnih 11 za novu sezonu trebao bi izgledati ovako:

Courtois, Carvajal, Alaba, Rudiger, Militao, Tchouameni, Camavinga, Modrić, Rodrygo, Vinicius, Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klupa tima iz Madrida također bi imala velika imena. Eden Hazard, Toni Kroos, Marco Asensio, Dani Ceballos, Ferland Mendy su među igračima koji su tamo, a vrlo je vjerovatno da će stići još jedno napadačko pojačanje.

Treba napomenuti da su Real Madrid napustili Gareth Bale, Marcelo i Isco, a izvjesni su još odlasci Luke Jovića i Mariana Diaza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Strasan tim. La liga sigurno uzeta a za ligu prvaka ce bit teska bitka sa Sitijem i PSG-om. Al zanimljivo nema onih bolesnika koji su napadali komentarima Real, od finala kao da su u zemlju propali,mozda su ozdravili.
12 2
zak84
Doso rudiger i mladi veznjak i izgledaju brutalno. I Ovaj novi veznjak nema sanse da igra pored casemira. Tako da ce tu malo promjena biti
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi