Odličan posao

Dinamo očitao još jednu lekciju svim klubovima sa prostora bivše Jugoslavije

Admin Čaušević

Dinamo je već godinama u grupi klubova koji zarađuju ogroman novac od prodaje fudbalera. 

Da je Dinamo nekoliko stepenica iznad svih ostali klubova sa područja bivše Jugoslavije pokazuje i posljednji izlazni transfer zagrebačkog kluba.

Naime, Modri su prodali Bartola Franjića za 7.5 miliona eura u Wolfsburg te su uspjeli osigurati 15% od buduće prodaje.

I dok su sigurno Zagrepčani navikli na veće transfere, Franjićev odlazak je potpuno bezbolan što praktično znači da su Modri prodali rezervu.

Dinamo u svom timu već ima nekoliko igrača koji mogu pokrivati pozicije koje igrao Franjić pa je upitno da li bi ovaj 22-godišnjak uopšte bio starter kod Ante Čačića.

Modri su prethodnom periodu angažovali Boška Šutala i Roberta Ljubičića pa je odlazak Franjića postaje potpuno bezbolan za prvaka Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.