Sjajni napadač iz Zavidovića pokušat će nadomjestiti odlazak Mahmutovića u nogometnu penzciju, te crno-crvenima pomoći da izbore plasman u viši rang.Foto:NK Čelik

Šijerkić pojačanje u napadu kluba s Bilinog polja

Čelik angažovao zamjenu za Mahmutovića · Zvanično

Dino Kurbegović

Kako je naš portal i najavio prošle sedmice, NK Čelik angažovao je pojačanje u napadu za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje prvog mjesta i ulazak u viši rang.

Zeničani su pronašli zamjenu za Aidina Mahmutovića, koji se na utakmici protiv Veleža oprostio od aktivnog igranja nogometa. Njegova zamjena bit će 27-godišnji napadač Mirsad Šijerkić iz Zavidovića.

Šijerkić je u protekloj sezoni Druge lige FBiH – grupa Centar postigao 31 gol i tako završio kao drugi strijelac lige iza Fijada Mehanovića. Interesantno da je ovaj napadač nastupao već za Čelik, ali u omladinskim pogonima, u selekcijama kadeta i juniora. U prethodnoj sezoni nastupao je u NK Krivaja Zavidovići i BFK Simm Bau, te je u posljednje tri sezone postigao blizu 100 pogodaka.

Nakon angažovanja veznjaka Mahira Mehića, Zeničani su danas riješili i pitanje napadača za narednu sezonu. Do kraja prelaznog roka, moguće je da na Bilino polje stigne još jedan stoper čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.