NK Čelik ima sjajnu generaciju mladih igrača kao zalog za budućnost kluba
Mlada nada kluba s Bilinog polja oduševio je navijače Čelika svojim nastupima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji prošle sezone

Durmo, Arnautović, Durmiš, Karalić, Međuseljac...

NK Čelik ima sjajnu generaciju mladih igrača kao zalog za budućnost kluba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika pobjedom protiv Veleža 2:1 u prijateljskoj utakmici prošle nedjelje na Bilinom polju u okviru obilježavanja 77. godina zeničkog kluba završili su sezonu.

Zeničani su prvenstvo u Drugoj ligi Centar završili na trećoj poziciji, te su izborili igranje finale Kupa ZDK, koje će se igrati krajem narednog mjeseca. Kako je klub na trenerskoj klupi preuzeo 32-godišnji Armin Duvnjak, crno-crveni su u 17 utakmica upisali 17 pobjeda uz gol razliku 63 postignuta i 10 primljenih golova.

Sjajne igre mlade ekipe u prvi plan izbacile su nekoliko nogometaša Čelika, kojima mnogi predviđaju sjajnu karijeru, ali moraju nastaviti sada još jače i bolje raditi, ako u narednom periodu žele postati igrači za visoki nivo.

Osim mladog golmana Durme, lijevog beka Arnautovića, desnog bočnog Sivca, krilnih napadača Karalića i Durmiša, svakako u prvi plan prošle polusezone izbio je 18-godišnji ofanzivac Ali Međuseljac.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ovaj nogometaš u prvoj polusezoni nastupao je za juniore Čelika, za koje je u 15 nastupa postigao 22 gola, dok je u drugom dijelu sezone prekomandovan u seniorski tim, te je u 17 nastupa (prvenstvo, Kup) ubilježio 13 golova i 10 asistencija. Svakako nogometaš pred kojim je svijetla budućnost, a na Bilinom polju vjeruju da će cijeli tim, odnosno svi mladi igrači ostati u Čeliku, ta naredne sezone osvojiti prvo mjesto i plasirati se u viši rang takmičenja.

Sigurno da u redovima crno-crvenih imaju dosta mladih i perspektivnih igrača, koji trebaju nastaviti sa svojim radom, odnosno kontinuitetom igranja u seniorskoj konkurenciji, a publika na Bilinom polju to je veoma dobro prihvatila, te su oduševljeni odnosom i igrom cijele ekipe, a posebno mladih igrača Čelika u posljednjoj utakmici protiv osvajača Kupa BiH, ekipe Veleža.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Zenicki do kosti
14 1
19211921
Bravo za Celik i da se sa ovom generacijom vrate gdje pripadaju
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi