Tolisso u Lyonu

Nakon pet godina napustio Bayern i najavio veliki povratak

Edmir Škorić

Corentin Tolisso napustio je ovog ljeta Bayern i vraća se svoj bivši klub Lyon.

Kako prenosi RCB Sport, postignut je potpun dogovor i nedostaje samo ljekarski pregled prije potpisivanja ugovora između francuskog nogometaša i Lyona.

Već krajem maja Bayern je objavio da će Tolisso otići ovog ljeta, pošto mu ističe ugovor i njemački klub nije imao namjeru da se saradnja produži. Stoga je 27-godišnjak počeo da traži novi klub, na kraju pronašao onaj u kojem je već igrao.

Neslužbeno se saznaje da će novi ugovor Tolissa i Lyona biti na snazi do kraja juna 2027. godine.

Tolisso je upravo u Lyonu započeo karijeru. Za seniore je debitovao 2014. godine, a onda je nakon tri godine prešao u Bayern za 40 miliona eura.

No, u bavarskoj ekipi nije oduševio formom. U pet godina odigrao je 117 utakmica u svim takmičenjima, postigao 21 gol i 15 asistencija. Moguće je da bi postignuća bila puno veća da nije bilo čestih povreda. Najtežu povredu zadobio je u septembru 2018. godine. Tada je Tolisso potrgao križne ligamente, zbog čega je bio van terena pola godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kasnije su se pojavile i druge, lakše povrede koje su ga izbacile iz konkurencije. S Bayernom je osvojio pet titula, dva kupa Njemačke i ima jedan trofej u Ligi prvaka.

Ovo će biti drugo veliko pojačanje Lyona nakon što je prethodno dogovoren dolazak Alexandrea Lacazettea iz Arsenala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.