Foto - EPA

Vraća se u Sevillu

De Jong se oprostio od Barcelone: "Ovo je bio poseban period"

Midhat Šljivak

Dres katalonskog velikana Barcelone u narednoj sezoni neće nositi nizozemski napadač Luuk de Jong.

Nakon jednogodišnje posudbe iz Seville De Jongov ugovor neće biti otkupljen i on je s današnjim danim završio epizodu u katalonskom klubu.

On se od navijača i kluba oprostio porukom na društvenim mrežama.

"Ovo je bio poseban period. Želim vam sve najbolje u budućnosti", rekao je Luuk de Jong.

Iako većinom nije bio u prvom planu Luuk de Jong je često znao s klupe unositi živost u igru Barcelone, a ukupno je u 29 utakmica postigao sedam golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nizozemac je ugovorom za Sevillu vezan do ljeta naredne godine, a vidjet ćemo hoće li na kraju uopšte i igrati za ovaj klub u novoj sezoni.

Luuk de Jong je pored Barcelone i Seville ranije još nastupao za PSV, Newcastle, Borussiju Monchengladbach, Twente i De Graafschap.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.