Foto Screenshot

Nate Diaz u akciji

Novinar isprovocirao 'najluđeg od svih' i dobio šaku u glavu

Midhat Šljivak

Jedan od najpoznatijih MMA boraca svijeta Nate Diaz isprovociran je sinoć tokom UFC 276 događaja u Las Vegasu.

Diaz, čija pojava uvijek privuče ogromnu pažnju, pokazao je još jednom kako nikom ne oprašta provokacije pred njegovim očima.

Jedan od novinara je odlučio da okuša sreću s Nateom. Očigledno je nešto pogrešno izgovorio, vidljivo i namjerno, pa je zatim uslijedila reakcija.

Diaz je šakom udario momka koji ga je očigledno isprovocirao i još je jednom pokazao da s njim nema nikakve šale.

Interesantno je da su pored Diaza bili pripadnici osiguranja UFC-a. Međutim, apsolutno niko nije reagovao i novinar je otišao svojim putem nakon udarca.

Legendarni 37-godišnji borac posljednji meč je odradio prije godinu dana kada je poražen od Leona Edwardsa, a u karijeri je na omjeru od 20 pobjeda i 13 poraza.

Mnogima je Diaz omiljeno lice zbog svega što radi u oktagonu, ali i van njega gdje je 'loš dečko' i ovakve stvari su za njega doslovno svakodnevnica.

Diaz prozivao Khabiba: Nije ti omjer 29-0 nego 29-1

Nakon što je Khabib Nurmagomedov 29. pobjedom u isto toliko borbi okončao karijeru, stigla je prozivka i to Natea Diaza.

Khabib je u 32. godini zbog obećanja majci prekinuo karijeru, a istu je okončao na pravi način - pobjedom za odbranu naslova UFC-ove lake kategorije protiv Justina Gaethjea.

I tako je u 'penziju' otišao neporažen, ako pitate Diaza - Khabib nije na omjeru 29-0 nego na omjeru 29-1.

"29-1", napisao je kratko Diaz kao komentar na Khabibov omjer.

Aludirao je na incident iz 2015. godine kada je, prema njegovoj verziji, prišao Khabibu i ošamario ga, a Dagestanac mu nije odgovorio.

"Čekao sam ga nakon toga, čekao, čekao, a on nije skupio hrabrosti pojaviti se. Nisam ga trebao udariti, bio je to glup potez, ali bio sam jako bijesan", kazao je Diaz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.