Srbijanski napadač seli u Firencu

Fiorentina izvela pravo čudo: Real Madrid pristao na nevjerovatan posao samo da se riješi Jovića

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Luka Jović napustit će Real Madrid ovog ljeta i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu Fiorentine.

Jović je prije nekoliko godina stigao kao zvučno pojačanje u Real Madrid iz Frankfurta, a kraljevski klub za njega je izdvojio čak 60 miliona eura.

Međutim, srbijanski napadač nije uspio da ispuni očekivanja na Santiago Bernabeu, te se ne može baš pohvaliti nekim dobrim igrama u dresu prvaka Evrope.

Carlo Ancelotti je na kraju sezone poručio Joviću da je za njega najbolje da pronađe novi klub jer je jasno da se ne nalazi u prvom planu italijanskog stručnjaka.

Već nekoliko sedmica špekuliše se da će Jović karijeru nastaviti u Fiorentini, a kako stvari stoje uskoro se očekuje i zvanična potvrda jer su klubovi postigli dogovor.

Gianluca Di Marzio objavio je da je Fiorentina napravila fantastičan posao i da će Jovića dobiti skoro besplatno. Prvobitno je to trebala biti posudba na godinu dana, ali Fiorentina je uspjela da napravi promjenu u tom ugovoru.

Navodno, Jović će u Fiorentinu na dvogodišnju posudbu i Real će plaćati skoro cijelu njegovu platu. Nakon što posudba istekne neće se vraćati u Madrid jer će biti slobodan igrač i Fiorentina će imati priliku da potpiše s njim dvogodišnji ugovor po kojem će on inkasirati 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je pristao na takvu ponudu, ali pod uslovom da dobiju 50% obeštećenje od Jovićevog narednog transfera i u Firenci su dali zeleno svjetlo za takav prijedlog.

Jović je u dresu Real Madrida odigrao 47 utakmica i postigao je samo tri gola. U klub je stigao na ljeto 2019. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.