U fudbalu je sve moguće, ali ovo teško

Kako će izgledati sastav Barcelone ako nekim čudom dovedu Ronalda i Lewandowskog?

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta itekako aktivna na tržištu, a katalonski klub već je doveo dva nova pojačanja.

Katalonci su ozvaničili dolaske Francka Kessieja i Andreasa Christensena koji su stigli bez obeštećenja, te će se u narednim danima priključiti pripremama novog kluba.

Međutim, jasno je da Barcelona nije završila s pojačanjima i da su se u ovom klubu tek "zagrijali". Glavna meta ovog ljeta je Robert Lewandowski koji je i sam priznao da želi napustiti Bayern i preći u Barecelonu.

No, prije nekoliko dana svi su se iznenadili kada su se pojavile informacije da bi u Barceloni mogao završiti i Cristiano Ronaldo.

Portugalac je zatražio transfer u Manchester Unitedu i nije se pojavio na početku priprema. Njegov agent je boravio u ponedjeljak u Barceloni, a naravno to je samo rasplamsalo glasine da Ronaldo stiže u ovaj klub.

Engleski mediji danas su odlučili da naprave i mogući sastav za narednu sezonu, a u isti uvrstili su Ronalda i Lewandowskog. Taj sastav izgleda zaista fantastično, ali je teško očekivati da će se i ostvariti.

U mogućem sastavu Barcelone za novu sezonu su: Ter Stegen, Dest, Araujo, Christense, Jordi Alba, Busquets, Kessie, Pedri, Ansu Fati, Ronaldo, Lewandowski.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewandowski će najvjerovatnije doći u Barcelonu, ali od Ronaldovog dolaska gotovo sigurno nema ništa. Portugalac će u slučaju da napusti United karijeru nastaviti najvjerovatnije u Chelseaju ili Bayernu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.