Ljubić stigao na Pecaru

Jakirovićev veliki promašaj ima novi klub u Premijer ligi · Zvanično

Endin Čaušević

Široki Brijeg potvrdio je danas dolazak novog pojačanja.

Klub s Pecare oglasio se na zvaničnoj stranici i potvrdio je da je Juraj Ljubić novi član ovog kluba.

Ovaj 22-godišnji defanzivni vezni dogovorio je ugovor do kraja sezone sa Širokim Brijegom s opcijom da saradnju produži na još jednu sezonu.

Proteklu sezonu Ljubić je proveo u dresu Posušja, ali je napustio Mokri Dolac nakon što mu je istekao ugovor, te je odlučio karijeru nastaviti u dresu Širokog Brijega.

Ljubić je u Premijer ligi nastupao još za Zrinjski, ali je bio svega šest mjeseci u mostarskom klubu. U Zrinjski je stigao iz Osijeka početkom 2021. godine, ali se nije naigrao i prošlog ljeta otišao je u Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dresu Posušja upisao je deset nastupa, dok je za Zrinjski odigrao svega osam mečeva.

Ponikao je u ekipi Maksimira, a u omladinskim selekcijama bio je član Dinama i italijanskog SPAL-a. Igrao je još za Inter iz Zaprešića i drugi tim Osijeka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.