FOTO: FK Borac

Govorio o susretu sa B36, te revanšu

Ko je za Lalatovića budućnost bh. nogometa?

Samir Mlaćo
Borac je uspješno započeo evropsku avanturu.

Banjalučani su u okviru Konferencijske lige sinoć savladali B36 sa Farskih ostrva i imaju sve u svojim rukama.

Čeka ih težak revanš, prije svega dug put, no vjeruju da će se na kraju radovati.

O samom meču na press konferenciji govorio je trener Banjalučana Nenad Lalatović.

“Ono što je jako bitno je da smo se spremali dvadesetak dana i da ovaj Borac ima 7-8 novih igrača i da smo danas uspjeli da pobjedimo jedan snažan tim sa 2:0, a da nismo primili gol, što je jako bitno za revanš. Ovo je samo prvo poluvrijeme. 2:0 je „najgori“ rezultat i apsolutno su i dalje šanse 50:50. Neću ni sekunde dopustiti svojim igračima da se opuste. Čeka nas mnogo teža utakmica na njihovom terenu, ali moram pohvaliti da su moji igrači danas izgarali svih 90 minuta i da su ispunili sve ono što sam tražio od njih. Dobili smo ih u vazdušnoj igri. Bilo je mnogo duela. Postigli smo na vrijeme  prvi pogodak, a mislim i da smo pogodili i sa izmjenama u drugom poluvremenu, sa Mrkaićom, Kulašinom i Subićem. Pogotovo Kulašin, koji je budućnost našeg fudbala. I taj drugi pogodak na asistenciju Subića, kada je Piščevič odlično skočio.“, istakao je Lalatović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Zahvalio se navijačima, Upravi...

“Mogli smo možda i ubjedljivije da pobjedimo, ali imali su i oni neke dobre šanse. Ponavljam, bez opuštanja. Nikako ne smijemo pomisliti da je ovaj dvomeč završen. Želio bih i da se zahvalim navijačima i moram reći da mi je žao što nismo igrali u Banjaluci, ali hvala svima koji su došli da nas podrže. Bili su nas dvanaesti igrač. Hvala i upravi kluba što su nam omogućili ovakve uslove.“, rekao je Lalatović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.